FOX makrogardelės padidėjusio jautrumo maistui tyrimas (287 alergenai)

265,00 

FOX – plačiausias maisto netoleravimo tyrimas, nustatantis IgG antikūnų, nukreiptų prieš tam tikrus maisto produktus, kiekį kraujyje, ištyrus net 287 maisto produktus ir jų priedus. Sužinojus maisto produktus, kurių asmuo netoleruoja, ir jų atsisakius, galima išvengti nemalonių alerginių reakcijų.

FOX tyrimo išskirtinumas

Lietuvoje tai – pirmasis tyrimas, ištiriantis ne tik „Didžiojo 8“ (kiaušiniai, pienas, kviečiai, riešutai, žemės riešutai, soja, žuvis ir vėžiagyviai)  produktus, bet ir kitus dažniausius bei naujus maisto produktus, tokius kaip kietagrūdžiai kviečiai, chia sėklos ar migdolų pienas.

Kokie alergenai ištiriami?

Ištiriami 287 maisto produktai ir jų priedai iš 13 maisto grupių.

  1. Žuvis, jūros gėrybės
  2. Mėsa ir jos produktai
  3. Pienas ir kiaušiniai
  4. Javai ir sėklos
  5. Riešutai
  6. Daržovės
  7. Ankštinės daržovės
  8. Vaisiai
  9. Prieskoniai
  10. Valgomieji grybai
  11. Kava ir arbata
  12. Nauji maisto produktai
  13. Kiti

 

Kada rekomenduojama atlikti FOX tyrimą?

  • Siekiant įvertinti vartojamų maisto produktų įtaką organizmui;
  • Varginant galvos skausmui ar lėtiniam nuovargiui;
  • Patiriant pilvo pūtimą, skausmą arba kitas padidėjusiam maisto jautrumui būdingas reakcijas;
  • Įtariant žarnyno uždegimą;
  • Pasireiškus dirgliosios žarnos sindromui.

Tyrimas gali būti atliekamas suaugusiesiems ir vaikams nuo 2 metų. Kadangi IgG antikūnai, į vaiko organizmą patekę nėštumo metu per placentą ar maitinant per motinos pieną, gali išlikti iki dvejų metų, todėl vaikams tyrimą rekomenduojama atlikti tik praėjus porai metų nuo tada, kai nustojama jį žindyti.

Kaip pasiruošti tyrimui?

Tyrimui specialiai ruoštis nereikia. Kraujo mėginį tyrimui galima paimti bet kuriuo paros metu, pacientui pavalgius ir nevalgius. Mėginiui tinkamas ne tik veninis kraujas iš venos, bet ir iš piršto.

 

Tyrimo rezultatai

Atlikęs tyrimą pacientas gauna aiškius rezultatus, interpretuotus dirbtinio intelekto:

  • Simptomų, galimai susijusius su maisto netoleravimu, sąrašą.
  • Patiekalų, kurių gamybai dažniausiai naudojami netoleruojami maisto produktai, sąrašą.
  • Alternatyvių maisto produktų, kuriais galima pakeisti netoleruojamus produktus, sąrašą.

 

Teigiami tyrimo rezultatai rodo, kokių maisto produktų organizmas netoleruoja, o neigiami – kokius produktus galima vartoti. Rekomenduojama bent 3 mėnesius nevartoti tyrime geltonai pažymėtų maisto produktų ir bent 6 mėnesius – raudonai pažymėtų produktų. Žaliai pažymėti maisto produktai – organizmo toleruojami, todėl jų nereikia atsisakyti. Griežtai vengiant tyrimo rezultatuose nurodytų maisto produktų, savijauta turėtų pagerėti.

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “FOX makrogardelės padidėjusio jautrumo maistui tyrimas (287 alergenai)”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *